luni, 9 mai 2011

A.N.R.M.A.P. lucreaza si in week-end

In incercarea de a afla noutatile care apar in domeniul formarii profesionale pe domeniul achizitiilor am accesat vineri pagina de internet a unei firme private. Gasisem aici o invitatie pentru ziua urmatoare, sambata, de a participa gratuit la un seminar de discutii pentru gasirea de solutii problemelor in achizitii publice.

Evident, intrucat nu intentionam sa inchei un contract, interesul meu s-a izbit de refuzul politicos al firmei care pretindea acordarea de consultanta in domeniu. Nu eram in targhet-ul acesteia intrucat ma defineam prin mine insumi si nu ca reprezentantul unei autoritati contractante.

Angajati A.N.R.M.A.P. consultanti de week- end

Discutia purtata telefonic cu reprezentantul firmei de consultanta gratuita in domeniul achizitiilor publice a adus cateva completari in intelegerea mecanismului prin care celor interesati li se ofera cursuri de training.

Astfel, la solicitarea de a ma lamuri daca prin cursurile organizate pot afla noutati am aflat ca respectivele seminarii sunt tinute de reprezentanti ai A.N.R.M.A.P. Chiar am insistat, iar raspunsul dat a fost ca pozitia exprimata de acestia reprezinta o opinie de care putem tine seama in activitatea curenta.

Asa fiind, gandesc ca acei functionari care isi rapesc din timpul liber pentru a presta consultanta in cadrul organizat de firme private risca oarece dupa ultimele modificari ale Codului muncii. Evident, nu ma gandesc ca primesc salarii, n-ar avea cum (interdictia incheierii de contracte de munca este data de Legea nr. 188/1999 si Legea nr. 161/2003), insa ceva beneficii obtin din partea organizatorului care incearca aceasta forma de promovare.

Si atunci revin la ideea constituirii unei asociatii profesionale in cadrul carora aceste schimburi de pareri, oferirea de solutii si rezolvarea de probleme spinoase sa gaseasca un cadru adecvat, perfect legal.

Deci, ca atare, cu atat mai mult sa ne dorim o forma de organizare in care chiar si functionarii publici din cadrul institutiilor de control/reglementare sa poata activa.

Niciun comentariu: