joi, 23 februarie 2012

Mai răruţ băieţi, mai răruţ!

Scria cineva aici un comentariu prin care ne invita sa redactam articole de specialitate... Nimic concret referitor la un nume de revista, editura, etc.

Experienta unor astfel de invitatii pare insa ca produce efuziuni la nivelul intentiei unor achizitori pentru producerea unor materiale de specialitate. De cele mai multe ori ramane doar intentia.

Am avut in aceasta saptamana initiativa de a scrie unei autoritati contractante despre care aflasem intamplator ca a castigat un litigiu privind criteriile de calificare. Contestatarii apelasera  la CNSC, iar ulterilor contestasera Decizia forului administrativ-jurisdictional la Curtea de Apel. Solutia comisiei (de respingere a unor oferte) ramasese in picioare desi onor ANRMAP apucase sa scoata porumbelul, cum ca ofertele ar fi trebuit sa fie admise pentru ca ...
Nu e prima data cand ANRMAP emite pareri fara valoare in justitie. Ab initio ne putem pune problema ce caracter au dpdv juridic recomandarile ANRMAP, insa pentru a reusi publicarea unei documentatii autoritatile contractante se conformeaza directiilor "luminate" emise de acest for.
Considerand ca popularizarea solutiei date de instanta intr-o problema care ar fi putut interesa o paleta mai larga de lucratori in achizitii am purces la transmiterea solicitarii acesteia. Directorul de proiect contactat initial si-a aratat deplina disponibilitate, insa pentru concretizare m-a transferat catre specialistul achizitor, om cu state vechi in organizarea de licitatii. Speranţe mari... însa surpriza, m-am trezit ca deranjez o intentie latenta de publicitate, anume prin scrierea de articole. Am retinut din discutia purtata ca respectivul a semnalat ineditul situatiei transate de judecator in chestiune si si-ar fi dorit sa scrie candva un articol pe aceasta tema, asa ca de ce sa dea informatia pretioasa primului care i-ar fi cerut-o?
Pot sa accept o astfel de justificare, tine de interesul si orgoliul fiecarei persoane. Daca si concretizeza materialul publicistic, cu atat mai bine. Insa nu e prima data cand observ la colegi achizitori o tendinta de asezare pe informatie (comparatia cu closca care isi potejeaza ouale este sugestiva), tocmai din dorinta de a fi cel care stie, care e cel mai destept, care e singurul ce poate da informatia corecta. Nu ma astept ca acestia sa-si creeze un blog pe care sa posteze idei interesante si solutii de speta, fara a astepta recunoasterea de merite si multumiri calduroase.

Mergand pe o astfel de gestiune de resurse consider ca nu facem decat sa reinventam la nesfarsit roata, si reafirmam ca n-avem vocatia de altruisti sau dorinta de performanta la nivel de societate.

Concluzionand, mult succes celor care intentioneaza sa devina autori recunoscuti, astfept cu nerabdare sa va pot cunoaste si sa va recunosc meritele. Am vaga convingere ca trebuie sa ma inarmez cu multa rabdare...

Niciun comentariu: